Gezondheid en Smaak


Het is geen geheim dat groenten van nature gezond zijn. Ze bevatten weinig calorieën en zitten vol mineralen, vitaminen, beschermende plantaardige verbindingen en vezels. Inzicht in de gezondheidsbevorderende verbindingen van groenten kan de basis vormen voor het ontwikkelen van nog gezondere rassen. Dit is echter niet de belangrijkste overweging voor de consument. Groenten moeten lekker smaken: ze moeten beschikken over de juiste balans tussen smaak, aroma en structuur. Juist die geweldige smaak zet ons ertoe aan meer gezonde groenten te eten.

Smaak is echter geen gemakkelijke opgave. Bij de perceptie van smaak zijn zo'n honderd genen betrokken die op complexe wijze interactief samenwerken. We zijn de uitdaging aangegaan om de schat aan plantaardige verbindingen die van invloed zijn op smaak en voeding in kaart te brengen en te managen.

Een recent resultaat hiervan is Magenta, een meloenenlijn met een geweldige smaak, met donker oranje, krokant vruchtvlees, boordevol suiker en een uniforme zoetheid van de schil tot het hart.

Een ander voorbeeld is onlangs in India geïntroduceerd: twee Spaanse Peper hybriden met verbeterde smaak waren onmiddellijk een succes in dit land waar pepers een belangrijk onderdeel zijn van de dagelijkse maaltijden.
Landen

Landen

Zoeken